Bordstextilier
– smakfullt för alla bord

Nästan lika viktig som maten är textilierna på bordet och i köket – inte minst för en mer hållbar framtid. Förstärk ditt koncept med stilrena och noggrant utvalda bomullstextilier, tillverkade med respekt för människa och miljö. Med våra textilval serverar du inte bara dina gäster en utsökt måltid, utan även en god inramning.

Inte bara utseende…

Duken blev inte bara uppfunnen för sitt utseende, utan för att öka hygienen.

  • Bord som har dukar är väsentligt renare i jämförelse med bord utan dukar.
  • Dukar reducerar risken för korskontaminering från bordsytan till exempelvis bestick.
  • Visuellt kan gästerna se om bordet är hygieniskt genom att inspektera den nytvättade duken.
  • Textildukar bidrar till en bättre upplevelse av service och stämning i restaurangen.

Miljövänlig tvätt

Vi bedriver vår verksamhet för att främja en hållbar utveckling för miljön. Detta innebär att vi ska minska vår påverkan på miljön i alla led, från kemikalier, produktion och avfallshantering till användning av energi och vatten. Vi är bland annat Svanenmärkta och uppfyller Svanens tuffa miljökrav. För oss är det en självklarhet att jobba hållbart på ett sätt som skyddar våra naturresurser, våra medmänniskor och vår planet.

Noggrann process

När du hyr och tvättar textilier och arbetskläder hos oss försäkrar du dig om god hygienisk standard för alla. Våra anläggningar har toppmoderna maskiner för tvätt, torkning och mangling samt noggranna rutiner för packning. Er leverans är alltid kvalitetskontrollerad.

Kontroll online

Ytterligare en fördel med att anlita oss är att alla plagg får en streckkod och läggs in i ett onlinesystem. Varje gång ett plagg kommer in för tvätt blir det registrerat. På så sätt har du alltid full kontroll över var plagget befinner sig – hos användaren, i transport eller i tvätteriet. Systemet kan enkelt visa antal insatta plagg, antal tvättar, tidpunkt då nya plagg satts in samt kostnadsuppföljning.

Kontakta oss

Tveka inte att höra av dig om du har några frågor eller vill veta mer! Lindbytvätten erbjuder tvätt och uthyrning av textilier för hotell och restaurang, industri samt vård och omsorg.