Välkommen till oss | Lindbytvätten

Välkommen till oss

Gör det du gör bäst – det gör vi!

Lindbytvätten erbjuder tvätt och uthyrning av textilier för hotell och restaurang, industri samt vård och omsorg. Vi är ett gammalt men modernt familjeföretag med nöjda kunder i hela Kalmar och Blekinge län med omnejd. Bli vår kund du också!

Lindbytvätten är ett ansvarsfullt textiltvätteri i Kalmarområdet som kan göra din verksamhet enklare, lönsammare och roligare. Hos oss kan du hyra kvalitetstextilier, tvätta dem och få dem levererade när det passar dig bäst.

Vi erbjuder allt inom yrkeskläder, profilkläder och servicekläder för de flesta branscher. Behöver du komfortabla, snygga och fräscha bad- och bäddtextilier, bordslinne eller entrémattor står vi gärna till tjänst! Bli vår kund och du kan tryggt fokusera på det du gör bäst, och veta att vi gör detsamma. Vi är textiltvätteriet som har många års erfarenhet av textiltvätt och hundratals nöjda kunder. Fokusera på din verksamhet – inte tvätten! Den tar vi hand om.

VD berättar

I snart 20 år har Lindbytvätten arbetat med kvalificerad textilservice. Vi är ett familjeföretag som satsar allt vårt engagemang för att tillgodose dina unika behov – från liten till stor, från standard till special. “Ingenting är omöjligt” gäller hos oss. Behöver du något inom textilier, kan vi säkert ordna det!

Idag är ca 40 anställda som levererar 40 ton textilier i veckan till cirka 900 nöjda kunder från Kristianstad i söder till Västervik i norr samt halva Småland, Blekinge och självklart Öland. Vi är det ledande privata tvätteriet i Kalmar och Blekinge län med omnejd. Produktionen ligger på cirka 40 ton i veckan. Vi är Rikstvätts representant i denna region, och både lokalt och regionalt erbjuder vi de bästa och mest flexibla textil- och leveranslösningarna.

Vi är miljömärkta enligt Svanen 3.6, vilket innebär att vi klarar deras hårda krav för energi- och vattenförbrukning, kemikalier, avfallshantering och emballage samt för eget gods. Vi är också mycket noga i valet av tvättmedel och med sortering för återvinning.

Hör gärna av dig och berätta om din verksamhet. Tillsammans kan vi garanterat hitta ett bra samarbete.


Ett expansivt familjeföretag

Företaget startade 1941 som ett andelstvätteri för privat tvätt under namnet Tvätteriet i Lindby. Efterhand utökades verksamheten och tvätt från industrier, hotell och restauranger började tas emot.

Familjen Streijffert tog över tvätteriet 1991 och Lindbytvätten AB såg dagens ljus. Tidigt påbörjades en renodling av verksamheten med fokus och specialisering på hotell, konferens- och restaurangkunder..

Vill du ta del av senaste nytt?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev